Hanhundar

Searover Pims Pompe  "Bobby"

e: SE J(A)CH SEJ(J)CH Just Like Prince Philip
u: SEJ(A)CH SEJ(J)CH Searover Kits Pim
Hane född: 2010.11.11
ägare Lena Bratsberg-Karlsson & Inger Boström

Höfter A
ED ua
PRA-prcd normal/clear
SD2 normal/clear
CNM normal/clear
rasdata

1 NKL jaktprov

rasdata
 

Exteriör, jaktlig & personlig beskrivning av ”Bobby” Searover Pims Pompe

Storlek och helhetsintryck: 56 cm mankhöjd. Proportionerlig och maskulin helhet. Bra resning.
Detaljbeskrivning: Välskuret huvud, starkt nosparti. Fasta ögonkanter, korrekt ögonfärg, vänligt uttryck. Något stora öron, välburna. Korrekt saxbett, friska tänder, komplett bett.
Utmärkt hals och skulderläge, stark rygg och länd, något sluttande kors. Normala vinklar fram och bak. Normal benstomme, fasta tassar. Bra bröstkorg. Bra täckhår och tillräcklig underull, bra svans. Rör sig lätt.
Mentalitet: Vänlig, balanserad och stabil.
Testiklar: U a

Mina personliga intryck: Bobby kom till vår familj för ett år sedan, han smälte lätt och snabbt in i vår flock som bestod av tre hanhundar och en tik. Han lärde sig snabbt ”svenska” och vi provade oss fram i fråga om hans jaktliga erfarenheter. Bobby är en utmärkt markör, använder sin näsa klokt och följer upp vittringen. Han är lugn, tyst och fokuserad under skyttet. Det som han förmodligen inte alls hade varit med om, var eftersöket, men det har han nu under den här jaktsäsongen utvecklat på ett utmärkt sätt och han är idag en mycket duktig och uthållig apportör. Han har stor vattenpassion och försöker alltid förstå vad jag vill.

Jag upplever Bobby som en mycket balanserad, vänlig, lättlärd, följsam och klok labrador, med alla kvaliteter man förväntar sig - en mentalitet att värna om.
Inger Boström
Lena Bratsberg, Kennel Searover. 
 

Bobby har två kullar
en i Sverige och en i Danmark